Historie

Lanara, een enthousiast vierstemmig gemengd popkoor uit Heeze is opgericht in april 1995.
Tijdens een re√ľnie van het voormalige jongerenkoor Harmony, dat in de jaren 70 regionale bekendheid genoot, zijn de fundamenten gelegd voor de oprichting van Lanara.
Max Cornelissen, de vroegere dirigent van Harmony nam twee maanden later al het dirigeerstokje ter hand. Dit werd het begin van een nieuwe zanggroep: Lanara. De naam Lanara heeft geen betekenis; er is gekozen voor de klanken.
Vanaf dat moment zijn koor en combo samen enthousiast aan de slag gegaan en is Lanara uitgegroeid tot een hechte zanggroep van ongeveer 50 leden uit Heeze en omgeving. Er zingen nog steeds leden van het eerste uur.
De leeftijd varieert van 25 tot 70 plus jaar. De zangers en zangeressen zijn opgesplitst in vier stemgroepen: sopranen, alten, tenoren en bassen. In de afgelopen ruim 25 jaar van haar bestaan heeft Lanara op diverse locaties verschillende optredens verzorgd, zowel eigen (jubileum)concerten als gastoptredens.

Elke dinsdagavond wordt er in dorpshuis t Perron aan de Schoolstraat 48 in Heeze gerepeteerd van 20.00 tot 22.00 uur onder de muzikale leiding van Philippe Reuser.
In de pauze en na afloop van de repetitie wordt er gezellig met elkaar iets gedronken.