Dirigent en Combo

De dirigent

Bedankt Philip!

Onze bevlogen dirigent Philip van Vlerken heeft na 12,5 jaar afscheid van ons genomen. Als dirigent heeft Philip Lanara gedurende die periode met passie, ambitie en vakmanschap geleid. Hij heeft ons gebracht tot waar we nu gekomen zijn. We hebben onder zijn leiding vele, mooie optredens neer kunnen zetten, waarvoor we hem veel dank verschuldigd zijn.

“Met pijn in mijn hart ga ik jullie dan ook verlaten. Het spijt me dat ik het niet op kan brengen om met jullie te werken als de kwaliteit niet gegarandeerd kan worden. Het ligt echt niet aan jullie, het ligt alleen maar aan die ‘K. corona’.

Ik heb nu 12,5 jaar heel fijn gewerkt. Ik heb het koor zien groeien.We hebben samen veel mooie optredens/ concerten gegeven.Ik heb veel leuke mensen ontmoet.De samenwerking met het bestuur was geweldig.Het uitzoeken van muziek met de muziekcommissie was prettig.

Een speciaal woord van dank aan het combo, we hebben samen geweldige muziek gemaakt. Een nog specialer woord van dank aan Peter: zonder hem was Lanara zeker niet op dit niveau gekomen.

Dank jullie allen voor het vertrouwen dat jullie in mij hebben gesteld.”

Philip

Tot aan de zomervakantie 2022 is Celinda Scheepers onze dirigente.

Celinda Scheepers, 44 jaar, woonachtig in Eindhoven, dochter van een muziekdocent, heeft muziek met de paplepel ingegoten gekregen. Ze heeft sinds 2009 een eigen bedrijf als creatief ondernemer. Ze dirigeert niet alleen koren, maar geeft naast privé zangcoaching ook lezingen, workshops, cursussen en demonstraties op het gebied van zang en (wereld)muziek. Celinda speelt zelf een aantal instrumenten, vindt het leuk om te arrangeren en heeft een eigen studio met een Loop-station.

Na de zomervakantie stopt Celinda bij Lanara, omdat zich meer te kunnen focussen op de andere koren waar ze ook dirigente is en op haar creatief ondernemerschap. Wij danken haar voor haar inzet.

Het Combo

Piano:
Peter Vandijck
Peter heeft een grote passie voor muziek.
Hij heeft al diverse popkoren begeleid. Hij begon hier al mee toen hij 15 jaar oud was.
Sinds maart 2006 is Peter vaste pianist van Lanara. Trouw komt hij iedere repetitie vanuit Belgie naar de Parel van Brabant om Lanara te ondersteunen.
Lanara maakt graag gebruik van zijn muzikale kwaliteiten, deskundigheid en de goede samenwerking met de dirigent.
Zijn adviezen aan de andere comboleden worden in dank aanvaard.

Drums:
Walter Wessels
Sinds de oprichting van Lanara is Walter onze drummer. Hij levert als het ware ‘maat’werk.
Samen met de bassist verzorgt hij de ritmes die voor popmuziek vaak essentieel zijn.
Vooral bij de rocknummers werkt zijn enthousiasme aanstekelijk voor de andere koorleden. Bij de
Ballads omlijst hij op een bescheiden manier de essentie van het lied.

Gitaar:
Leon Mertens
Sinds begin 2010 begeleidt Leon met zijn elektrische gitaar het koor tijdens alle optredens en concerten. Hier heeft hij veel plezier in!
Leon speelde in zijn tienerjaren akoestische gitaar. Vervolgens kocht hij een elektrische Les Paul gitaar, waar hij vroeger al gek van was, speciaal om het koor te begeleiden.
Spelen in het combo doet hij op geheel eigen wijze met hart voor muziek. Meestal als slaggitarist maar ook voor een solo draait hij zijn hand ook niet om.

Basgitaar:
Tiny Boonen
Sinds november 2016 versterkt Tiny het Combo met zijn basgitaar.
Op jonge leeftijd leerde Tiny gitaar spelen. Ook leerde hij bij de fanfare het trommelen.
Vervolgens speelde hij in een band als zanger en gitarist.
Zijn basgitaar lag al die tijd thuis onder een dikke laag stof.
Toen Lanara een bassist zocht, zag Tiny daar een nieuwe uitdaging in.
Hij ging enthousiast aan de slag en hij was er elke repetitie bij om zich de Lanara-nummers zo snel mogelijk eigen te maken.
Fijn dat hij nu zijn muzikale ei bij Lanara kwijt kan!